Könyvajánló: A csodák tanítása

a_csodak_tanitasa_3d.jpgSokat olvasok, sok nagyszerű könyvvel találkozom. Most szeretném néhány könyvet kiemelni, hogy másoknak is felhívjam rá a figyelmét.

Talán az amerikai spirituális irodalom remekműve ez a könyv. A csodák tanítása. Magát a művet 10 éven keresztül írták. Vagyis egy személy csatornázta, de sokan támogatták őt. Ebben a videóban végignézhetitek hogyan jött létre a mű. Engem meggyőzött. 

Ki a szerző? A szerző egy egyetemi PhD-val rendelkező, amerikai állampolgár. Nem volt rendszeres hívő, nem gyakorolta hitét. Majd egyszercsak elindult élete egy teljesen más irányba. "God exists."

Magyarul sajnos, nem annyira élvezhető a könyv, ezért, aki tudja nézze meg az eredeti művet. Itthon csodálatos (rész)fordításból dolgozik Sarkadi Kriszta, műfordító. Ő egyébként a mű értelmezéséhez foglalkozásokat is tart.

(A könyvet Magyarországon az Édesvíz Kiadó forgalmazza.)

Kinek ajánlom? Azoknak ajánlom, akik sorra felteszik a kérdést, Ki vagyok én? Mi az életcélom? Miért születtem le? Akik keresik a választ, és szeretnének egy útra lépni. Megismerni Önmagukat. És nem riadnak meg  a betűk sokaságától. Akik annyira alaposak, hogy egy egész évre bevállalt feladatokat, szívesen végigcsinálják. 

Miből áll a könyv? A könyv három részből áll: egy törzsanyag részből, ahol fejezetenként magyarázatokat kapunk világunk alakulásáról. Második részben egy 365 napos feladatsort találunk. Minden napra egy kisebb olvasmány, egy feladat. Harmadik rész a szószedet, értelmezés. Course of miracles - magyarra tükörfordítva: Csodák kurzusa- egy tantárgy. Így már érthető, miért áll szövegből, feladatokból, és függelékből. EZ egy TANKÖNYV. Készen állsz Önmagad megismerésére?

Mit kaphatsz általa? Utat. A fejlődés útját, talán, lelked fejlődésének útját. Az út, maga a legfontosabb része az egésznek a gondolkodásmódod megváltozása, a szem, amely lélek tükre, a szem, amely már másképp néz a környezetére. Tudatossággal tekint a világára. 

Ezt a könyvet Jézus könyvének is tartják, világszerte mindenhol értelmezési klubbokat szerveznek. Mély-mély maga a könyv mondanivalója. Kicsit komplex, kicsit melós, de megéri. Azóta több könyv is megjelent, amely tovább fűzi értelmezi eme könyv mondandóját, lásd például Marianne Williamson-t, akinek könyvéről szintén írok majd.

Ha olyasmit választasz, ami nem tart örökké, értéktelen az, amit választottál. Az átmeneti érték egyáltalán nem érték. Az idő soha nem veheti el tőled azt, ami igazán értékes. Ami semmivé fakul és meghal, az valójában sohasem létezett, és semmit nem ajánl fel annak, aki választotta. Az ilyen embert rászedi a magát egy általa tetszetősnek tartott formába bújtató semmi. (A csodák tanítása, 133. lecke)

...